Onlangs zagen we waterdruppels door het houten plafond van het toilet komen. Daarboven bevindt zich de badkamer. Wat nu? Contact opgenomen met Martin Koopman. Hij kon op zeer korte termijn al een vooronderzoek komen doen. De badkamer was niet heel lang geleden gerenoveerd en ik vermoedde dat de oorzaak wel eens in een soldering zou kunnen zitten. In overleg is het plafond van het toilet verwijderd zodat we een deel van de waterleidingen en de afvoer konden bekijken.

Er hingen inderdaad waterdruppels aan de warmwaterleiding. Met geavanceerde apparatuur heeft Martin de oorsprong van het probleem opgezocht zodat er met zo min mogelijk schade aan herstel kon worden begonnen. Een collega tegelzetter heeft vervolgens enkele tegels verwijderd en nadat het lek vakkundig is hersteld zijn de tegels weer aangebracht en is het geheel netjes opnieuw gevoegd. Eerlijk is eerlijk, je ziet er niets meer van. Top!

Daarnaast heeft Martin nog een paar extra beluchters op verschillende afvoerpijpen geplaatst zodat de Sani Broyeur niet langer de sifons leeg zou zuigen bij het wegspoelen. Ook dat is naar tevredenheid opgelost.

Naast de technische invulling waarbij Martin zijn vak duidelijk verstaat is het ook prettig samenwerken. Hij is goed bereikbaar, belt altijd terug en komt met goede idee├źn.

Peter over lekkage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

klik hier en bel