Wat is airconditioning?

 wat is airconditioning?

Toepassingen van airconditioning

Een airconditioningsysteem koelt of verwarmt de lucht in een ruimte. Daarnaast, ontvochtigt, filtert en reinigt het de lucht. Airconditioning kan op velerlei wijzen worden toegepast, of het nu gaat om een zolderkamer of een kantoorkolos. Daarnaast is airconditioning een energiezuinig alternatief voor traditionele CV-systemen met zeer hoge rendementen.

Werking van airconditioners

Elk systeem bestaat in de basis uit drie delen: een binnendeel, een buitendeel en een bediening. Het binnendeel zuigt de lucht aan uit de ruimte en blaast de gekoelde of verwarmde lucht weer uit. Het binnendeel is met koudemiddelleidingen aangesloten op het buitendeel. Het buitendeel zorgt voor circulatie van het koudemiddel en geeft de overtollige warmte of koude af aan de buitenlucht. Met de bediening kan de gewenste instelling van de airconditioner geregeld worden. Een bediening kan draadloos zijn (infrarood) of bedraad (bedieningspaneel aan de wand), dit hangt o.a. af van het gekozen systeem en de wensen van de gebruiker.

Alle airconditioningssystemen  zijn zogenaamde warmtepompen. Dat wil zeggen dat de airconditioner niet alleen kan koelen maar ook verwarmen. Zo heeft u het hele jaar door plezier van uw airconditioner, een optimaal binnenklimaat, frisse en schone lucht!

Een Airconditioning systeem voor iedere situatie

De keuze van het soort airconditioningsysteem wordt vooral bepaald door het aantal te conditioneren ruimten en de gewenste functies van en eisen aan het systeem: koelings- en verwarmingsbehoeften, gebruikerseisen, gebruik van warm water of combinaties hiervan.  Er is een uitgebreid programma met zogenaamde single-splitsystemen waarbij één tot vier dezelfde binnendelen gekoppeld kunnen worden aan één buitendeel en werken met één bediening. Maar zijn er meer vertrekken die gekoeld of verwarmd moeten worden, dan biedt een multi-splitsysteem uitkomst. Eén buitendeel gecombineerd met tot vijf, mogelijk verschillende, binnendelen voorzien van elk een eigen bediening.

 

Airconditioning
klik hier en bel