Dakbedekking is een beschermende laag die op een plat of hellend dak wordt aangebracht, om dit waterdichtsneeuwdicht en tochtvrij te maken.

De dakbedekking moet liefst onbrandbaar, bestand tegen atmosferische invloeden, licht van gewicht zijn, alsmede weinig onderhoud vragen en eenvoudig zijn aan te brengen. Bij schuine of hellende daken zijn vorm en kleur van de dakbedekkingselementen van belang want zij bepalen uiteindelijk het esthetisch effect van het gebouw waarop ze zijn aangebracht. Bij platte daken speelt dit geen rol, wanneer de platte daken als terrasworden gebruikt, worden aan de dakvloer speciale eisen gesteld.

Platte daken vragen een geheel waterdichte bedekking. Bij hellende daken moeten de bedekkingselementen afwaterend zijn aangebracht, dat wil zeggen het water dient er van af te lopen zonder naar binnen te dringen, het dak is in letterlijke zin niet waterdicht. Verder is het van belang dat de dakbedekking dampdoorlatend is. Is dat niet het geval dan dient aan de binnenkant van de dakconstructie een dampremmende laag te worden aangebracht om te verhinderen dat woonvocht in de constructie dringt en condensatie veroorzaakt.

Het bedekken van een erker,dakkapel of carport is voor ons geen enkel probleem.

Wij verzorgen het complete dak incl.het verantwoord verwijderen en afvoeren van de oude dakbedekking.
Dakbedekking kan bestaan uit zink,bitumen en kunststof of EPDM.
EPDM heeft als voordeel dat het op maat voor het dak wordt besteld, hierdoor is het dak ,na het uitleggen ,direct al waterdicht.

Laat uw dak eens door ons inspecteren, dit kost u niets en kan u behoeden voor lekkage.Een lekkage kan ook schade aan de constructieve delen van de woning veroorzaken, op tijd reageren is daarom zeer belangrijk.

Ook kunnen wij u adviseren over het isoleren van uw platte dak.

 

Dakbedekking

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

klik hier en bel